AktueltArrangement

Stor interesse for Fagdøgn for musikere

By 7. september 2021 No Comments

Under Marked for Musikk i oktober arrangeres for første gang Fagdøgn for musikere. Fagdøgnet gir et knippe utvalgte musikere muligheten til å se og evaluere gode nasjonale og internasjonale produksjoner, delta på skreddersydde seminarer og møte dyktige bransjekollegaer. Målet er å inspirere og gi kunnskap til musikerne slik at flere har lyst til å lage gode konsertproduksjoner for de yngste publikummerne i fremtiden. 

Påmeldingen til Fagdøgnet åpnet i juni, og det har vært stor interresse. Allerede første dag begynte det å tikke inn påmeldinger og interesserte musikere tok kontakt for å vite mer om fagdøgnet. Flere ga tydelig uttrykk for at dette var et tilbud de hadde ventet på. 

Det er ingen tvil om at et tilbud som Fagdøgnet er etterlengtet. Mange musikere jobber store deler av tiden alene og savner noen å kunne sparre med, eller arenaer der de kan møtes og få hjelp til å utvikle seg videre.

De ti musikerne som har blitt valgt ut til å delta på årets Fagdøgn har variert bakgrunn og kommer fra ulike sjangere. Her er både pop, klassisk, rock og folkemusikk representert, og deltakerne kommer fra ulike deler av landet. Noen har jobbet med konserter for barn og unge tidligere, mens andre er etablerte musikere som ønsker å jobbe med dette publikummet for første gang. 

Fagdøgn for musikere arrangeres av Marked for Musikk, Kulturtanken, Creo og Musikkontoret ØKS. NOPA er samarbeidspartner. 

Alle søkere til årets fagdøgn har fått tilsendt informasjon om de har fått plass eller ikke. Skulle du mot formodning ikke ha mottatt svar? Ta kontakt med marit@ostafjelske.no